Ieri teatrul a gazduit un spectacol „underground” („sub pamant”, deh…). Si, desi era o evidenta, mi s-a revelat, din nou, marea carie care roade „profesionismul” in teatrul romanesc (asa o fi si in alte domenii, nu stiu, nu ma intereseaza). Lipsa entuziasmului, lipsa asumarii produsului finit. Copiii aia au venit, si-au plantat decorul si recuzita, au tras un snur, au jucat (AU AVUT SUCCES – personal, mi s-a parut un spectacol muuuult mai viu si mai sanatos decat cele care ne-au trecut pragul de la inceputul anului, cu toate vedetele lor), au demontat, au venit la sala mica, unde am baut o cola si s-au intrecut in glume, au plecat facandu-si planuri pentru viitorul spectacol.

Stiu, nici Beligan, nici  Dinica, nu isi monteaza decorul, nu umbla cu traista-n bat prin te miri ce spatii, unde sa joace. DAR! De aici si pana a te considera, oricine ai fi tu, un alt Beligan sau Dinica, e drum. Actorii de dimensiunea lor sunt putini si e ideal sa nu alergi pe culoarul lor decat daca te tine talentul si destinul. Dar, repet, ei sunt putini. Iar daca nu te-a palit Cel de sus cu un atare talent, ce faci? Te comporti ca si cum ti s-ar cuveni aceleasi drepturi, cu aceleasi pretenti… E ridicol!

Ar fi mult mai bine sa ai umilinta necesara, si sa realizezi ca ai nevoie de argumentele tale, mai intai de ordin performant, pentru ca apoi sa te poti bucura ca Dumnezeu te ingaduie in meseria asta. M-am saturat de cati „De Niro” si „Pacino” (care intarzie la repetitie si nu stiu textul cum se cuvine) sunt inconjurat! De cati „Tocilescu” si „Purcarete” (care monteaza tampenii si gonesc spectatorii din salile de teatru)! M-am saturat de atituini de oameni care nu numai ca nu vor sa lucreze cu entuzism „underground”, dar se mai cred si la cativa metri deasupra pamantului!

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s