Nebunia asta inceputa acum doua zile pare un cancan doar din afara. Din interior e mult mai dur. Pare o „statistica” exclusiv pentru traficul de internet, care contabilizeaza numarul de cautari pentru termenii „Violeta Teasca”, ori, mai nou si mai grav „Teatrul Valah bisexuala”.

Cum sa gestionezi o atare situatie? Pus intre statutul de director si cel de fost partener, nu era ok; acum, insa, intre cel de responsabil pentru imaginea institutiei si cea de coleg, pozitia e si mai ingrata.

Violeta nu a fost deloc un „subaltern” comod. Dimpotriva. Iar disparitiile ei din teatru par a avea acum explicatie (chiar daca nu intotdeauna se datorau motivului… ala). Pe de alta parte, Violeta ete o actrita care fara discutie mai are de spus multe pe scena. In alta ordine de idei, chiar daca numarul de spectatori va creste la unele spectacole gratie prezentei ei in distributie, nu imi doresc de fel sa transform actul artistic  in balci. Fiindca Violeta e altceva decat o ciudatenie pe care sa vrei sa o vezi asa cum vizitezi menajeria. Violeta e o actrita. Langa care evolueaza actori.

Cred ca este cea mai dura alegere pe care va trebui sa o iau ca director in tot acest an. In fine… astept o reactie a Violetei…

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

5 răspunsuri »

 1. cosmin spune:

  UPDATE:

  In loc de:

  – „disparitiile ei din teatru par a avea acum explicatie” se va citi „disparitiile ei din teatru PAR a avea acum explicatie”;
  – „chiar daca nu intotdeauna se datorau motivului… ala”, se va citi „chiar daca nu se datorau motivului… ala”.

  OBLIGATORIU!

 2. Octavian spune:

  …sper ca ati citit mesajul meu de pe blogul teatrului… nu conteaza la urma ermei! …cert e ca ati scapat de mizeria aia de postare… bun! …cat despre Doamna Violeta, toate cele bune! …asta cu reactia asteptata din partea domniei sale, nu-i deloc in regula… mai bine sa o lasam cum a cazut si sa demonstram ca Violeta Teasca este un artist si inca unul remarcabil… restul e tacere!

  cu respect,
  Octavian

 3. cosmin spune:

  Aaaaaaaaaaa, ce surpriza!

  S-o luam pe rand:
  1) nu stiu de ce „am scapat”, postarea aia va sta acolo pana miercuri
  2) orice om trebuie sa aiba o reactie, inclusiv noi a trebuit sa o avem. Evident, si Violeta! Bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, om simplu, avea o expresie pe care o tin minte pana azi: „mai baiete, curva dupa ce scuipa impotriva vantului, se face ca ploua”. Pentru ca NU vreau sa interpretati IARASI in doi peri vorbele mele, precizez ca tenta sexuala a expresiei nu are NICI o legatura cu situatia. Increcam doar sa explic ca nu poti sa te faci ca nu te-a lovit trenul. Adica poti, dar tot schiop esti!
  3) ma ucide acest „sa demonstram”. Sa demonstraM – cine? Noi? Dumneavoastra „all incuded”? Imi amintiti de un banc, cu soricelul si elefantul care treceau pe un pod, moment in care soricelul i-a zis elefantului „ce tropaim, ce tropaim!” In ultimele zile, nu dumneavoastra ati avut de suportat ironii ori acuze voalate ca ati avea o legatura cu balamucul asta! Asa ca nu stiu ce aveM de demonstrat…
  4) miercuri sau joi, de la ora 10, sunt repetitii cu Conu’ Leonida. V-ati exprimat disponibilitatea unor schimbari in structura spectacolului. Hai, sa-l schimbaM! Sa va intalniti cu amatorul de regizor Mircea Anca, de la Teatrul National, si sa-l invatati oarece meserie!

 4. Octavian spune:

  …ma bucur ca prezenta mea aici este surprinzatoare! 🙂 Partea mai delicata se zareste printre ironiile din textul dumneavoastra, precum barna din ochiul propriu… in fine nu asta e important. Nu prea pricep metafora dumneavoastra cu privire la „necesitatea unei reactii pentru presa”… adica, de unde pana unde este obligat directorul teatrului ori colectivul sa reactioneze cu privire la un subiect care nu are decat un caracter pur personal, privat si cu privire la care doar si subliniez „doar” persoanele implicate au dreptul sa se exprime… in cea mai idepartata situatie pot avea o pozitie OBIECTIVA conducerea teatrului si colectivul, dar numai la solicitarea si cu acordul prealabil al celor vizati de subiect. Spuneti ca ati primit reprosuri… reprosuri cu privire la ce? …sex in sala de teatru? …orgii in culise? …ce fel de reprosuri de tineti cu tot dinadinsul ca ele sa devina motivatii pentru reactia dumneavoastra. Ironia pe care incercati sa o exersati pe comentariile mele, nu face decat sa-mi mentina parerea, ca pe undeva, se urmareste un anumit soi de neliniste in teatru, poate pentru justificarea cheltuielilor cu activitatea aproape zero. Vam trimis,m deunazi, un mic scenariu, fireste orientativ cu privire la Conu’ Leonida… asa ca ramane de vazut daca am sa onorez invitatia, repet, ironica, de a lua parte la repetitii. Ca sa fiu si eu ironic, va pot spune ca astfel de colaborari se platesc… timpul si ideile costa bani… Hai sa fim setiosi!
  Legat de individualismul de care dati dovada in problema cu „sa demonstram”, cred ca exagerati! Pana mai ieri, eram indrumati sa devanim prieteni ai teatrului…sau numai cand va convine si in functie de ce promovati e valabil sfatul asta? In loc sa va asumati merite absurde de avocat din oficiu, mai bine ati face in asa fel incat spectacolele sa se joace cu casa inchisa!
  …in alta ordine de idei si fara nici o aluzie la ce spuneati dumneavoastra, am si eu un proverb mostenit de la Bunicul meu: „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!”

  textul poate continua, dar din respect pentru dumneavoastra, pentru Violeta si mai ales pentru mine, prefer sa se opreasca aici!

  cu respect,
  Octavian
  Cat despre

 5. cosmin spune:

  Doua comentarii si atat:
  1-internetul asta, lucru’ dracului, are avantaje si dezavantaje. Printre cele din urma, unul e deranjant: comunicarea in zona exclusiv verbala. M-as bucura daca as sti cu cine vorbesc (pana la proba contrara, imi rezerv dreptul de a trata cu circumspectie un interlocutor cu un id ca al dumneavoastra…), pentru a ma lamuri care este, bunaoara, experienta de viata a partenerului de dialog, lucru extrem de important!
  2-pentru dumneavoastra „Violeta” e „doamna Violeta”, familiarismele neavandu-si rostul.

  Repet, in cazul in care va doriti ca dialogul nostru sa continue, el parasind deja zona unei simple polemici de idei, va astept cu interes la teatru, la repetitiile despre care va vorbeam, pentru ca inteleg ca va intereseaza modificarea mesajului actorilor nostri in context caragialian (desi sper ca nu la asta se referea proverbul bunicului dumneavoastra…) In caz contrar, mesajele dumneavoastra vor ramane exercitii stilistice in zona virtuala.

  cu acelasi respect,
  Cosmin Cretu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s