Intr-o lume croita sa elimine culorile spectrului si sa imparta intre alb si negru, mi s-a intamplat o dracovenie care ma scoate din „tablou”: am vorbit ieri cu Alex Mihailescu, iar omul mi s-a parut civilizat! Da, da, autorul articolului cu pricina…

De fapt, ia sa ma gandesc ce e de fapt povestea asta! O situatie fireasca pentru oricine vede mai departe de lungul nasului.

Presa de scandal este un soi de bicarbonat existential, in care ragaiala este chiar benefica. Vorba Adrianei Bahmuteanu, care imi zicea: „mi-ar placea sa se citeasca numai 22 sau dilema, dar nu asa stau lucrurile”. Si Mishu Bendeac are dreptate, scriind pe blogul lui ca, intr-o lume de premianti, ne-am ineca in cacat, fiindca nu ar mai exista vidanjori si femei de serviciu. Asa incat presa de scandal este necesara. Daca e cineva care nu gandeste asa, pur si simplu sa n-o citeasca!

Banuiala mea ca in spatele articolului ar stau un limax a fost de o naivitate impardonabila. Ma si mir, ca om care a lucrat in presa, cum naiba m-a lovit asa o idee. Pe bune, a iti asuma un atare gen e o chestie. Cand te hotarasti sa devii ziarist, spui cam asa: „mamaaaaaaa, ce imi place munca asta, de-abia astept sa scriu editoriale, comentarii ori materiale de fond”! Dar viata in presa e aidoma celeilalte, cea concreta. Si-uite-asa ajungi sa faci altceva. Uneori – deseori – ce ramane.

Imi spunea omu’ (repet, extrem de civilizat!) ca nu a vrut sa distruga viata nimanui, ca s-a ajuns la „actrita dumneavoastra” pentru ca a fost urmarita cu masina dupa filaj. Iar masina a ajuns la Giurgiu. Asta e! Masura in care viata „actritei noastre” va fi ori ba distrusa dupa un atare moment ramane de vazut. Imi amintesc de un roman pe care l-am citit in adolescenta. „Diamantul” se numea. „Daca un lucru se este distrus numai pentru ca razi de el, atunci chiar razi, pentru ca inseamna ca nu merita sa existe!” M-am imaginat pus in postura unei atare situatii: Director de teatru, homosexual prins asupra faptului! Ei, si? Ce? Pesemne ca m-ar fi deranjat daca ar fi fost publicate imagini. Dar atat. Viata mea ar fi mers sigur mai departe, pentru ca bazele ei sunt puse pe alte realitati decat cele daramabile de o astfel de stire. Cartile pe care le-am citit, munca de circa 14-16 ore pe zi in teatru, articolele scrise in timp in presa, scolile pe unde am trecut, dar mai ales ceea ce au lasat ele in mine, ar fi, sigur, mult mai importante decat o cotaiala cu un barbat. Asa ca sa nu dramatizam o situatie pe care o recunosc ca anormala.

In plus, „actul” in sine e aiurea! Rau! Mie unul mi se pare ca lipsesc doua dintre cele trei elemente esentiale unei relatii normale: intimitatea si tandretea (al treilea fiind prezenta sexului advers, dar sa fiu bine inteles, nu sunt homofob, asa cum nu sunt homofil). Practicile amicului Bendeac il privesc, mie mi se pare aiurea! Si atat despre asta!

Asa ca m-am decis de la discutia de ieri sa tratez situatia ca pe una normala, sau, in cel mai rau caz, ca pe una accidentala. In nici un caz ca pe o „mizerie”, „porcarie”, ori mai stiu eu ce. Am decis!

body-art-nude09

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

3 răspunsuri »

 1. Lacramioara spune:

  Buna Cosmin,

  Comentariul meu este al unei actrite, culmea, crescuta si formata in Giurgiu. Pornind de la aceasta premisa si de la faptul ca arta nu are nici o legatura cu fetisurile personale, cred ca pozitia cea mai corecta este sa stergeti acest capitol urat, murdar si sa va continuati treaba. Cinstit, curat si in slujba teatrului.

  Exista si episoade urate se pare din viata tuturor – indiferent ca este vorba de un teatru, o actrita, un muzician, un politician… etc.

  Important este sa fie tratat ca atare si sa nu fie amestecate lucrurile. Vorba aceea… nu mor caii cand vor…. stii tu.

  Calitatea Violetei de actrita nu are nici un fel de legatura cu ceea ce s-a scris, iar in ceea ce priveste preferintele, fetisurile si placerile personale sunt ale ei si numai atat.

  Personal va sustin in tot si chiar m-ar intrista sa aud ca Violeta a decis sa ia o pauza de la scena din acest motiv. Nu este corect, moral, cinstit.

  Curaj!

 2. Lacramioara spune:

  Am gresit adresa blogului meu. Iertare!

 3. cosmin spune:

  De acord cu aproape tot ce ai spus, Lacramioara. Da: arta e una, patul e alta. In plus una apartine, in principiu, zonei publice, cealalta zonei private. Lucrurile devin usor delicate in momentul reprezentativitatii si a apartenentei la o grupare/institutie/breasla. Ar fi necesar, poate, o anumita prudenta. Dar si aici sunt utile nunatarile. Pe de alta parte, nu cred ca cineva a vrut sa „moara” vreun „cal”. Oricum, una peste alta, suntem, inteleg, amandoi de acord ca este un accident si nu o tragedie!
  In ceea ce priveste decizia Violetei de a lua o pauza, ea nu se va intampla – ieri a fost in sala la premiera, iar vineri are prima aparitie, in „Conu’ Leonida”. Asa ca decizia ei a fost luata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s