Nu, pe bune: chiar nu vedem cum ne-am înconjurat de rău şi răi? Este inadmisibil cum, în orice colţişor din viaţa noastră, a dat buzna POLITICUL. Nu mai ştim să vorbim despre altceva ori altcineva. Este de-a binelea vomitiv cum le-am deschis uşa preocupărilor curente, cum am lăsat politicienii să se transforme în vedetele vieţii noastre.

Bun, pot teoretic să înţeleg că politicienii sunt de când lumea băieţii ăia răi care vor să ne tragă pe sfoară şi să ne păcălească luându-ne votul, că s-au confundat atât de mult cu meteahna asta încât cei trei-patru oneşti pe care îi cunosc par mutanţi, că societatea civilă e cea care ar trebui să ne ajute (dar n-o face!!!, pentru că nu există). Ce nu pot pricepe, însă, e cum le permitem în continuare să aibă parte de celălalt vot al nostru, mult mai masochist; votul interesului real, votul energetic, votul care ne animă în certuri pe teme politice la un pahar cu vin, care ne face să îi privim la televizor, să urmărim talk-show-uri care nu au schimbat nimic până azi (şi e greu de bănuit că o vor face de acum ‘nainte…). De ce ne lăsăm violaţi de bunăvoie? De ce ne înconjurăm de rău?

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

5 răspunsuri »

 1. sictireli spune:

  Excelenta poza postata. Ma duce cu gandul la cei plecati de langa noi. Hai sa-ti fac o mica placere: si textul este bun. 🙂

 2. c spune:

  Venit de la tine, comentariul suna a compliment (cel legat de fotografie, evident 😉 )

 3. pepi spune:

  Este o intrebare retorica sau astepti si raspuns ?

 4. tea leaves spune:

  ,,RAUTATEA incepe acolo unde se sfarseste omenia,,Victor Hugo

  Articolul tau imi aduce aminte de o carte (si da,recurg la literatura deoarece literatura consemneaza povesti despre oameni si cred ca este cea mai curata cale prin care poti afla date importante despre semenii tai) din genul crime scene investigation ,care se numeste Esenta raului si este scrisa de Greg Iles.Aparent este o ancheta cu multe ramificatii,insa mesajul universal este unul singur.Exista rau,exista partea intunecata din sufletul semenilor nostri.Asa cum exista bunatate,exista si rautatea care macina sufletul ca o boala perversa.Se citeste usor si este aproape imposibil sa nu ramai marcat de pasajele descrise cu furie,patima,capatand accentele unui avertisment.
  Dincolo de a gasi motivatii psihosociale,raul este tufa cu spini care creste la granita dintre realitate si irealitate.Si cum noua,oamenilor,ne place sa sarim parleazul fara sa ne gandim la prea multe consecinte ,ramanem zgariati de spinii acestia intunecati.Greselile repetate din care nu inveti absolut nimic se decanteaza undeva in necunoscutul mintii noastre si ajung o arma letala.
  Asadar,cocteilul incarcat de emotii distructive este aproape gata.Ramane sa-l decoram cu …dorinta de a detine controlul asupra celorlati,manipulararea,aviditatea,cinismul,setea de putere si lipsa ei implicit,sau pur si simplu instinctul primar de a da in cap cuiva pentru a-ti satisface scopurile meschine si egoiste .
  Vorbind despre rautate,rau ,malitie ma determina sa caut un exemplu personal care ar putea sa joace rolul moralei micului text tip expunere pe care il tes buimac de pe o tastatura.N-am succes,insa recitind mi-am dat ca lipseste umorul…asa ca un link despre rautate in viziunea Disney.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s