O întrebare năucitoare în simplitatea ei:

ALEGI SĂ FII FERICIT SAU SĂ AI DREPTATE?

Nimeni nu scapă de ea, nimeni nu scapă de răspuns.

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

12 răspunsuri »

 1. tea leaves spune:

  Cel mai rau este cand omul care te face fericit nu-ti da dreptate.

 2. sictireli spune:

  Daca namoloasa asta din foto e femeie, bleah! sa o pupi tu!!! Eu o pup doar daca e tavalita prin ciocolata.

 3. alph 001 spune:

  Sa inteleg de aici ca dreptatea si fericirea nu prea se pupa. Foarte sugestiva imaginea.Se potriveste de minune acestei dileme. :))

 4. ada spune:

  aleg sa fac pe altul fericit si asta e dreptatea mea…

 5. Cerasela spune:

  Foarte simplu!!. Mie,chiar imi pare rau ca am dreptate……uneori. Nichita spunea : „fereste-te ,in iubire ,sa ai dreptate…..poti sa ai orice ,dar sa nu ai dreptate”( citat din memorie) .Sfintii Parinti au anulat conceptul de dreptate din practica religioasa (Ortodoxa) pentru ca ,odata cu venirea lui Hristos ,a invins Iubirea si a cazut Legea(dreptatea).Dreptatea hraneste orgoliul, parerea de sine.Fericirea nu e niciodata deplina ,autentica daca o traiesti tu cu tine si nu o datorezi ,nu o imparti ,nu o primesti. Deci, daca dreptatea ta bucura si hraneste si pe celalalt ,atunci conteaza .Poti sa nu fii fericit chiar daca ai dreptate ,poti sa nu ai dreptate si sa fii fericit……(poate tocmai de asta).Cred ca fericirea nu e legata decat de iubire si nu pot iubi cu dreptate.E o satisfactie sa ai dreptate,dar fericirea e in alta parte, mult mai presus.Iubirea nu alege ,deci nu are dreptate. Sa intelegi anumite lucruri …..e dureros …de cele mai multe ori.Fericirea sta in nepricepere,in candoare,iertare,libertate,smerenie,multumire .Fericiti sunt copiii si cei care vietuiesc in Hristos(acestia nu tin sa aiba dreptate).Cei care au avut inteligenta si dreptatea si le -au avut doar pt. ei ,au fost foarte nefericiti. Nu exista fericire fara Dumnezeu . Martirii din inchisorile comuniste au avut dreptate,dar au ales iubirea (pt. Hristos,pt. lume) si au fost fericiti (au sf. Moaste).Daca ii alegea dreptatea pe ei ,jertfa lor nu mai insemna nimic nici pt. noi ,nici pt. Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu e mantuitoare (contine forma cea mai de sus a iubirii) ,asemeni si dreptatea unui parinte fata de copilul sau nu e arma ,e medicament, nu ucide ci vindeca. Doar acest fel de dreptate suntem datori sa avem unii fata de altii. Ma rog, conteaza si pe cine urmezi……ca tot vorbeai despre un conducator, care-ti sunt modelele,aspiratiile.Cei pe care-i urmez eu au fost fericiti si au avut si dreptate.Doar Sfintii nu au fost pusi sa aleaga…….si cei care au fost alesi. Multumesc pt. rabdare si ingaduinta.Daca ai fi ales sa ai dreptate nu lasai spatiu nelimitat pt. toate comentariile . Bucurie!

 6. c spune:

  De acord TOTAL cu ideea că „Fericirea sta in nepricepere, in candoare, iertare, libertate, smerenie, multumire”! Nici eu nu le-aş fi enumerat mai pe inima mea…
  De acord şi cu adevărul plasat în afara trufiei (unul dintre marii noştri părinţi obişnuia să îşi pună în salata de post o picătură de grăsime animală, pentru că, spunea el, postul lui era imperfect, perfecţiunea fiind numai Dumnezeu! Asta da lipsă de trufie!)
  Nu întrutotul de acord cu plasarea temei exclusiv în spaţiul moral şi spiritual al credinţei (dacă am înţeles eu bine…) Copiii despre care vorbeai în postarea ta uneori mor. Uneori în chinuri groaznice. Acolo nu există nici fericire, nici dreptate. Şi, cum nu ader la ideea conform căreia căile Lui sunt necunoscute, mă limitez la a spune că nu ştiu; că, până la urmă suntem singuri şi, în consecinţă, tema adevărului, ca şi a fericirii, ne-o rezolvăm individual şi nu cu adjuvanţi, de orice natură ar fi ei…

 7. alexandra spune:

  Pot să fiu fericită că am avut dreptate. Am avut dreptate- cînd am spus omului de lângă mine că este un om puternic. El nu descoperise. Va afla!
  Am fost şi nefericită când am avut dreptate. Habar n-am ce aleg. e ceea mai grea libertate- libertatea de a alege.

 8. c spune:

  Pentru prima parte a afirmaţiei tale, mă bucur pentru tine. De fapt, mă bucur pentru voi. E important să ai lângă tine un om puternic. Sunteţi de invidiat!
  Pentru cea de a doua… mda. E greu să alegi. Dar, ALEGEREA e, de fapt, povestea vieţii fiecăruia dintre noi. Alege şi, orice ar fi, bucură-te de ce ai ales (chiar – sau mai ales – dacă ai ales prost). Asta e. Prostia cu pricina te caracterizează deja. Fără ea nu ai fi tu. Încearcă, însă, să nu îi loveşti cu ea pe alţii…

 9. Cerasela spune:

  Nu tin sa am dreptate ,dar e drept ca:
  – nu suntem singuri nici o clipa(chiar daca asa simtim)
  -tema adevarului si cea a fericirii nu le putem rezolva singuri pt. ca acestea sunt refllectate ,induse, existente ,dependente,izvorate, starnite….de,prin si in altii(celalalt)
  -aceste teme ( precum si celelalte) ,la omul sanatos si sincer ,nu se rezolva ….se refac,se dizolva ,se reformuleaza…etc.
  -nimic nu facem fara adjuvanti,as zice, fara ajutor…..Apelam la medicamente cand ne doare ceva, la prieteni cand ne doare altceva,la femei(respecti barbati) cand …ne doare sau cand nu ne mai doare,la alcool,filme,sport…..ca forme de ajutorare.Pretindem ca ne ajuta,vrem sa ne ajute.Bine ar fi sa apelam la Dumnezeu atunci cand avem o tema de rezolvat….oricum ,doar ascultand de El putem rezolva ceva vreodata
  -nu suntem la inaltimea trairii starilor de fericire,durere,moarte,viata…..la adevarata intensitate si adevaratul inteles al lor.Sfintii nu simteau durerile ca si noi( pe cele fizice).Exista viata dupa moarte…asa ca ,daca aici nu e fericirea deplina,undeva trebuie sa fie…..deci ,poate fi ,dincolo de moarte(adica acolo unde se duc cei care raman „copii” in inima lor.)
  -s-a dovedit concret ,ca adjuvantii care vin din sfera duhovniceasca (rugaciune,Sfinti, Sfinte Taine ,post) au rezolvat teme imposibil de rezolvat in timp ce adjuvantii din sferele celelalte …”ajuta” la distrugere.
  -caile LUI Dumnezeu sunt necunoscute mintii noastre, ni se releva doar prin bucuria sufletului atunci cand acesta simte incotro duce calea si ce minuni va trai pornind pe cale.Din acesta cauza lumea toata se bucura si nadajduieste cand spune „necunoscute sunt caile Domnului”. In caile Domnului este fericirea noastra.
  -iti multumesc pt. rabdare si pt. inspiratie.

 10. c spune:

  Nu ştiu cât mi-ar putea veni din afară. Reciteam deunăzi ceva potrivit ideii ăsteia:

  Dincolo de pământ şi infinit,
  Cătam să aflu cerul unde vine.
  Şi-un glas solemn atunci s-a auzit :
  “Şi cerul şi infernul sunt în tine !”

  E OMAR KHAYYAM

  Ca artist ce mă visez, am atâta cer şiînfern în mine, încât…

  Insist: e o problemă personală. Dar, evident, dacă Îl ai de aliat, cu atat mai bine tie. Invidiabil!

 11. alexandra spune:

  Nu realizam ce îmi ce îmi displace. niciodată o alegere nu e proastă,… e greşită- greşită pentru tine sau pentru alţii. nu confunda greşeala cu prostia… şi oamenii deştepţi greşesc, şi geniile au greşit până au ajuns la aceea idee genială. cred că aici eşi diferenţa- proştii nu pot realiya că au greşit.
  NU SUNTEM DE INVIDIAT- POATE DE ADMIRAT!
  NU ESTE IMPORTANT CI MI-E BINE!

 12. c spune:

  Păi… asta e ideea, cred: să fie, să-ţi fie bine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s