Poate cea mai puternică axiomă comunicațională modernă sună așa: Nu ești pe facebook – nu exiști!

Nu cred să cunosc pe cineva care să nu fie membru al super-comunității facebook. Pare-mi-se, mișcările de stradă de acum doi ani, din Moldova, au fost coordonate ad-hoc tot pe facebook.

În cazul ăsta, recunosc – nu exist! Mi se pare COMPLET idiot să îmi fac un cont pentru a înșira, acolo, fotografii. Aaaaaa!, blogul e altceva: anunți cine ești (dacă ai ce anunța…), apoi îți înșiri IDEILE pe ecran. Ele te definesc și nu pozele (cu aer pițiponcoso-sensibil sau cocalaro-dur, cu coarne puse prietenilor sau în jurul grătarului, cocoțat pe statuia cutare sau la cheful din data de…)! Dacă vrei să comunici, barem să o faci gândind. Cu ajutorul dicționarului, nu a Photoshop-ului!

Facebook, chat, forum, mirc: termenii alienării totale a comunicării, în care nu mai contează ideea sau argumentul, ci anonimatul sau imaginea. Asta își vor spune, probabil, cei ce vor analiza, peste ani, secolul XXI și formele alienării superficiale cu care el pleacă la drum…

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

2 răspunsuri »

 1. Mai emiti pareri nedocumentate si despre alte domenii care nu par de incredere la prima vedere? Sau ai vazut un film care blamenaza facebook-ul si l-ai luat drept bun.
  Sunt ziare care au pagina in facebook, cluburi facebook, si deabia in ultimul rand persoane care se identifica acolo.
  Mai gandeste-te!
  Cosmin cretu e inca liber in facebook. Pentru cat timp?
  Un actor de succes ca tine ar trebui sa simta un pic mai atent marketingul si sa lase prejudecatie deoparte 🙂

 2. c spune:

  Pepi, expunerea mea în spațiul public se rezumă la ce vreau EU să se rezume! Bunăoară, am un blog liber la acces și chiar cu toleranță medie la critici din partea neutrilor, sau totală din partea prietenilor (cazul de față).
  Prezența F-ului ăstuia, mai toxic, spun eu, decât un E, în dreptul oricărei entități publice, iar nu-mi spune nimic. Moda nu înseamnă automat valoare, ba de cele mai multe ori dimpotrivă. Spațiul Facebook rămâne o turmă cu multe oi, dar tot o turmă. Pe de altă parte, în puțin timp vom avea cu toți și cipuri la purtător. Asta le va face automat valoroase și în ton de marketing?

  Altminteri, toate cele bune, aștept cu drag să ne revedem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s