Detest jocul ăla! Și, oricât de aiurea ar suna, cel mai tare mă enervează că n-am știut niciodată care e albul și care e negrul pe viață!

Adică, ok, stai la Tine acolo, Te chiorăști la noi și – ce? Te amuzi încurcându-ne destinele, ca Puck în Visul unei nopți de vară a lui Shakescpeare? Pe bune, nu înțeleg-neam în ce constă bucuria de a ne bălăngăni destinele de ici-colo, gândind că asta ar putea să fie cu folos. Cu folos – cui? Și la ce bun? Poate numai ca să convingi că nu există nici un moment mai riscant în viață decât cel în care considerăm că lucrurile sunt așezate, în sfârșit, pe un făgaș. Nu neapărat normal. dar așezate! Și că n-are rost să ungi frânghia cu săpun, fiindcă e și mâine o zi (la Tara sau aiurea).

Sorescu scria într-o poezie: ”Dumnezeu e surd /Şi când trebuie să-i spun ceva /Îi scriu pe-o foaie de hârtie. /Aşa se procedează /Cu toţi surzii. //Dar mie nu-mi înţelege scrisul.” Surd, dar și daltonist, aș spune eu…

Și atunci, de ce ești acuzat când cauți o spărtură din cer?

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

10 răspunsuri »

 1. alexandra spune:

  ……….

 2. sictireli spune:

  Nu El ne incurca destinele. Noi ni le incurcam si le complicam. De multe ori inutil.

 3. c spune:

  Noi? Nu ştiu cât contăm. Liberul arbitru? Nici măcar la alegerea culorii sforilor cu care eşti manipulat. Chestie de „DESTIN”!
  De ce nu te-ai născut în familia lui Bill Gates?

 4. ada spune:

  ceva de mijloc nu merge? adica nici puppets dar nici gods
  🙂

 5. c spune:

  Poate. La unii. Alții însă!

 6. sictireli spune:

  Nasterea este parte a destinului, daca vrei sa o vezi asa. Dar nu crezi ca unele decizii aberante schimba radical destinul celor din jurul nostru? Chestii din astea cu… suntem la mana destinului sau ca… asa ne este soarta, asa ne-a fost scris in frunte etc… le auzi doar la resemnati.
  Nu m-am nascut in familia lui Obama ca nu sunt negru, na! 🙂 Norocul ma-si ca nu m-am nascut in familia lui ca iesea scandal mare.

 7. c spune:

  Ei, na! Ești mult prea vehement pentru o zonă pe care, în mod cert, nu o stăpânim…

 8. Razvan spune:

  pai uite…Dumnezeu ne-a lasat Albul si Negrul (sa le zicem asa), dar oamenii au inventat tonurile de gri dintre ele, ca le-a fost mai caldut…si diavolul (sa-i zicem „negrul” – stereotip, dar in aceeasi idee a post-ului tau) fiind un anti-dihotomist convins, se incapataneaza sa ne tina in registrul ala gri. dealtfel, ii e si destul de usor, pentru ca odata ce ai pus o picatura de negru intr-o galeata de alb, ai deja un gri, deci esti deja mai aproape de Negru.

 9. c spune:

  Răzvan… Nu știu. Tu ai fost mereu bun în relația cu El. Eu – fiul risipitor…
  Hai să spunem că albul curat ne-ar face, poate, să mergem pe apă. N-o facem. Fiindcă nu putem. Dar și fiindcă ne-a alungat definitiv.

 10. Razvan spune:

  relatia mea cu El o stiu numai eu si El. desi ar trebui sa ma simt magulit ca ti-am lasat o asemenea impresie, vreau totusi sa iti atrag atentia ca nu am nici aripi albe si pufoase si nici aura deasupra capului. sau … nu mai mult decat orice om.

  insa din orice punct de vedere ai privi lucrurile, o alungare definitiva (cum zici!) este lipsita de noima. si nu intru acum in detalii, ca e lung 🙂 daca vorbim vorbe, si scurt daca ascultam inima.
  nu ne-A lasat de izbeliste, insa nu concepem ca El nu raspunde la ordinele pe care I le dam cu nerusinare, sub forma de rugaciuni.

  raspunsul sta in putinatatea noastra (din toate punctele de vedere) pe care ne-o asumam pentru ca NE E MAI USOR. iar cand ne e mai greu, tot de putinatate facem uz, ca sa-L induplecam.

  si atunci, intreb si eu: de ce nu avem curajul sa fim PUTERNICI, sa ne asumam taria, greutatile, onestitatea, cu orice risc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s