Culmea! Dexonlie-ul nu oferă o definiție a cuvântului BLOG! Așa că habar n-am cu ce am de-a face… Râcâind mai adânc netul, am găsit însă o explicație care pe mine, unul m-a stupefiat: „blog” vine de la „web log”, care înseamnă „jurnal pe web”!!!

Așaaaaaaa, carevasăzică! Deci aici e vorba de un jurnal… Hai fuga să vedem care sunt caracteristicile jurnalului ca act de opinie… Fie „publicaţie periodică având apariţie zilnică; ziar, gazetă” (ceea ce i-ar transforma pe cei cărora îi aparțin în jurnaliști – muuuuult prea subiectivi, însă, pentru a fi categorisiți astfel…), fie „însemnări zilnice ale cuiva (e bine, a dispărut riscul jurnalismului) despre anumite evenimente legate, de obicei, de viaţa sa”. Definiţia asta mi se pare mai aproape de adevăr…

Dar şi aici am o sumedenie de amendamente!!! Cel mai puternic e cel legat de onestitatea însemnărilor. Jurnalul în varianta oldie (da, forţat termenul în context…) era o trebușoară intimă, care se dorea privată, o însemnare de suflet, pe care autorul o și ținea, de cele mai multe ori, sub cheie. Acel „Dear diary” parfumat din cărțile sau filmele americane, pe care Doamne-ferește să îl fi descoperit careva! Este și motivul pentru care el apărea ca enorm ajutor pentru mai toți criminaliștii în căutare de elemente-cheie ale dosarului!

Astăzi, junalul bloguit a devenit o exhibiție, o, etalare a opiniilor spre îmbibarea lor în mucilagiul „opiniei publice”, sau, mai penibil, o încercare disperată de a lupta împotriva unei singurătăţi care ne apasă insuportabil, răcnind prin el, narcisist, după ajutor. (Nietzsche însă afirma că poate aprecia calitatea unui om dupa cantitatea de singuratate pe care o poate suporta, deci…)

Așa încât, conștient de această bizară mutație patologică a informațiilor intime care, grație internetului, au devenit publice (?!?), FIX la doi ani de la apariție (1 mai 2009 – nimic nu e întâmplător…), somn ușor și decent. De mâine – nu că ar fi în vreun fel important – va fi un blog privat, cu acces restricționat. Sunt doar gândurile mele, ce Dumnezeu!

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s