Mā gândeam deunāzi, aflând cā se vor vinde bilete la audiția pentru X-factory, cât stress suplimentar va apāsa asupra unor anonimi, confruntati cu un public care nu e întotdeauna generos. „Asta e!”, mi-am spus în continuare, „va câștiga, categoric, cel mai bun, cel cu cel mai puternic spirit de învingātor”.

Ciudatul spirit de învingātor… Tiranicul spirit de învingātor… Confundat cu sintagma „învingătorul ia totul”, el și-a adāugat în filozofie axioma biletului unic. Astăzi NU mai tragi odatā! Nu ai picat pe subiect – sā îti fie de bine, pa-pa, nu ai plasā de sigurantā sub tine. Ne vedem la urmātorul examen, în urmātorul an, în urmātoarea viatā! Azi nu ai de ales – ești dator sā convingi din prima, fie cā e vorba de un examen, de un concurs, de o recrutare, de o noapte de dragoste sau o licitatie pe internet. Altminteri, rāmâi fārā post, iubit(ă), produs, destin… Nimeni nu (te) așteaptā, pe nimeni nu aștepti. E mai viu ca niciodatā adaggio-ul latin „hic et nunc” (acum și aici).

Se spune cā, plecați concomitent în atingerea în premierā a Polului Sud, norvegianul Amundsen si britanicul Scott au generat o competitie încheiatā cu victoria „la mustatā” a celui dintâi. Deceptia lui Scott, care, odatā ajuns în cel mai sudic punct de pe glob, a vāzut înfipt steagul norvegian în zāpadā a fost atât de mare, încât, se pare, nu a mai gāsit resursele interne care sā îl motiveze sā ajungā înapoi acasā, el gāsindu-si sfârsitul pe întinsul antarctic, la numai câteva sute de metri de locul unde îl așteptau proviziile. Nu înainte de a nota în agenda lui: „E trist sā trāiești într-o lume unde numai cel dintâi conteazā”.

Așa cā – mare atenție la extragerea primului bilet, la rāspunsurile la inerviul de angajare, ori la geamātul scurt de la primul sārut. A doua șansā s-ar putea sā nu mai existe…

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

2 răspunsuri »

  1. Alexandra spune:

    Intotdeauna exista o a doua sansa !!!
    Mai ales in ceea ce priveste prima noapte de dragoste ,iubita….. Sunt convinsa ca poti invata sa iubesti…inclusiv din asteptari… Eu am invatat sa astept…..stiu ca merita!

  2. Alexandra spune:

    Gandindu-ma la viata mea…destinul mi-a acordat mereu a doua sansa..si in profesie si in iubire.
    Am constatat ca aceasta , a doua, ” m-a imbracat” cu adevarat !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s