Căsătoria – o spun statisticile – nu se oprește din curba descendentă începută în secolul trecut. În calitate de „ins pățit” și în enormă măsură vinovat în subiectul cu pricina, nu mă pot abține să constat, totuși, că, în societatea modernă, principalul călău al instituției conjugale este dânsa și nu dânsul.

Cato cel bătrân spunea în senatul roman, pe când un coleg cu vederi liberale propunea acordarea unor drepturi suplimentare femeilor, „aveţi mare grijă!, când ne vor fi egale, ne vor fi superioare demult”, iar în această frază feministele au găsit materialul necesar pentru piatra funerară a căsniciei. Odată depășit păcatul biblic (cel cu mărul), tovarășele noastre de lume au tendința să se dezbare inclusiv de caracteristicile tipic feminine, ba mai mult, să le adopte pe ale noastre!!! Serios, azi nu mai e trendy să aibă tact, răbdare, echilibru, feminitate, umilință (A NU SE CONFUNDA CU UMILIRE!!!), înțelegere ori compasiune, ci forță, independență, aroganță, panaș, capacitate de decizie imediată, atribute tradiționale ale masculinității. Și cum bărbații nu le-au pierdut nici ei cu totul (încă…), rezultă cupluri mai degrabă androgine și mai puțin fiabile în fața încercărilor inerente ale destinului. Și – serios! – cine ar prefera un „băiat neterminat şi puternic” ca partener de dormitor sau de drum?

Un exemplu tipic al familiei tradiționale, în sensul pe care o înțeleg, este cel al bunicii mele care, atunci când lua o hotărâre (și, slavă cerului, o făcea des), nu îl anunța pe bunicul meu, ci îl consulta. Iar, când el nu era de acord cu decizia luată, nu o impunea, ci avea răbdarea, tactul și inteligența necesare pentru a lăsa timpul să lucreze. Decizia era înțeleaptă, iar „masculul alpha” venea, în câteva zile, și îi propunea cu de la sine inițiativă bunicii mele exact aceeași soluție! Bunica, smerită, o primea… Era vreo lipsa de orgoliu? Fără îndoială. Doar că, femeie inteligentă, pe bunica mea o interesa nu să aibă prim-planul în familie, altfel spus nu să aibă dreptate, ci să existe armonie în spiritul unor fapte înțelepte, deci să fie fericită

Erau ani buni, cu puține divorțuri, erau ani care au generat ideea că O CASĂ NU SE FUNDEAZĂ PE PĂMÂNT, CI PE FEMEIE…

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

5 răspunsuri »

 1. alexandra spune:

  O femeie isi poate pastra feminitatea,tactul,rabdarea,inteleligenta,umilinta- chiar daca este puternica si independenta. TOCMAI PENTRU CA ESTE SI INTELEAPTA!
  Si cand ai o asemenea femeie…ai senzatia ca ai obtinut confirmarea si….te plictisesti,sau transformi umilinta in umilire…

 2. c spune:

  Aveam eu impresia ca am uitat ceva: mania persecutiei si autovictimizarea!

 3. alexandra spune:

  Nu are nicio legatura cu autovictimizarea.. Trebuie sa recunosti ca exista barbati care ,ajungand in acest punct, considera ca au cucerit si nu mai este cazul sa consume energie…E acolo!!! Pot lua oricand!
  Feminitatea si inteligenta implica si o intuitie, iar intelepciunea presupune si ,,cerebrala,,…..toate determina femeia sa simta ,,ceea ce este,, !
  ,,Intotdeauna exista ceva nebunie in dragoste / dar intotdeauna exista ceva ratiune in nebunie,,.
  Inca nu au preluat spiritul de ,,vanator,, ..asta e bine!

 4. c spune:

  Zici tu? Ia uită-te la Sex and the City…

 5. alexandra spune:

  Zic eu! Inca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s