Este evident atașamentul de ființele care, în mod constant și neaccidental, ne populează existența. Ce ai lua cu tine pe o insulă pustie? sună mai accesibil decât Pe cine ai lua cu tine pe o nsulă pustie?

Bine, bine, știu! Iubitul sau iubita. Adică, ciudat, persoanele de care ne dezicem cu multă ușurință, după unele momente în care ne simțim așteptările trădate. Mă rog… Alții aleg copilul – o alegere iarăși stranie, atâta vreme cât ea vizează, totuși, ființa care de-abia așteaptă să o șteargă și să își proclame independența de tine, ca semn al împlinirii personale.

Dar, să mă întorc: cine sunt cei mai importanți și stabili oameni din viața ta? Poate prietenii, care îți oferă șansa unei diversități speciale, inamic letal al plictiselii, blazării și plafonării. X este nostim, y – serios, w – inteligent și z – atent, decidem, considerând că oferta atitudinală a acestei plaje umane este importantă în viață și îi conferă interes.

Și așa și este, numai că pierdem din vedere că, de fapt, lucrurile stau taman pe dos.Ne place x nu pentru că este nostim, ci pentru că, lângă el, umorul nostru  se manifestă liber. Y nu este el serios, ci deșteaptă sobrietatea și meticulozitatea noastră și asta ni-l face drag. W inteligent? Poate, dar cât de profunde sunt discuțiile pe care le avem cu el! Iar atenția lui z este, în fapt, percepția dorinței noastre de a fi alintați.

Și astfel, ne este insuportabil de greu să ne lepădăm de toate laturile personalității noastre, devenind atașați de ele. Nu vrem să renunțăm la copilul speriat care își plânge fricile în pernă și asta ne fidelizează relația cu persoana cu care el intră în contact. Iubirea pe care o purtăm partenerului este, astfel, proiecția persoanei care suntem obligați să fim lângă el. Iar raportul cu colegii – statusul pe care l-am câștigat în fața lor. Ești toate aceste personaje, deseori contradictorii, și îți place că lucrurile stau așa, ești dependent de toate fețele tale.

Se vede treaba că oamenii cei mai importanți din viața ta… ești tu.

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s