24 februarie e ziua iubirii „noastre”, semnul ăla de ciuciu pe care i-l facem domnului Valentine, spunându-i, naționalist, că avem și noi știința iubelii, că doar nu aveam nevoie să ne învețe el would you be my valentine, doar de mici aveam și noi cererea în prietenie!

Frumos obicei, cererea aia – ne trimiteam cel mai bun prieten de fotbal să o întrebe pe zâna din curtea școlii dacă vrea să ne fie prietenă, iar ea, obligatoriu, trebuia să răspundă „nu ştiu, mă mai gândesc”! Și… cam asta era: până se mai gândea ea, noi ajungeam la suprema satisfacție în relația noastră: o pupam sau chiar căutam ce avea (când/dacă avea) sub bluziță…

Și-uite-așa ne-am nărăvit: după o cerere a urmat alta, apoi alta, apoi o invitație la un film, la un suc, la o cafea, la o plimbare în parc, la o vacanță în doi, la o noapte în doi, la un copil în doi, la o căsătorie în doi. Și nu ne putem opri: la o ceartă în doi, la o înstrăinare în doi și – ce e cel mai grav – la o singurătate în doi. Asta am vrut doar de mici, nu? Să nu ne petrecem duminicile seara singuri. Uite că nu suntem singuri: suntem cu omul cu care luptăm împotriva singurătății, reușind, ciudat, să o adâncim.

Și așa ne desăvârșim Dragobetele. Ne desăvârșim personalitatea și ne definim persoana agreată erotico-social. Dacă vreți, pe „Doctor Jekyll”… Eeeeeh, să lucrăm puțin și la „Mister Hyde”. Fiindcă mai mereu, acolo stă, de fapt, iubirea. În sărutul furat, în umărul pe care înveți să îți dorești plângi, în gestul pe care de-abia acum înveți să îl faci (am întâlnit femei care îmi mărturiseau că în pat, cu iubiții lor, se simțeau cu mult mai libere și dezinhibate decât cu soții, de care, ades, le era scârbă!). De fapt, în rezolvarea disperată a eșecului generat de însingurarea în doi.  Acela devine, astfel, adevărul nostru; al nostru, și nu al lumii înconjurătoare care îl agreează. DOAR al nostru. Fața nevăzută a inimii noastre.

Așadeci – Would you be my… dark side of heart?

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s