Mai întâi, eu cred că ziua asta este, în sine, un dar al bărbaților. Nimeni nu a impus-o, pur și simplu este o reverență a noastră pentru voi.

Despre femeie s-au scris și spus atâtea lucruri, încât pare necugetat să o mai faci și tu. Și totuși, încercând să înțeleg ce face femeia atât de specială, trebuie să recunosc că nu mi-a fost tocmai simplu, tocmai din cauza multitudinii definițiilor și a descrierilor cele mai importante – descrierile bărbaților!

Cineva, bunăoară, spunea că femeia este motivul tuturor victoriilor noastre. Just, dar prea războinic. Alții o văd ca pe o reîntregire a ființei masculine. Deja inexact, de când cu căsătoriile homosexuale. Unii spun că este fragilitatea întruchipată. Îi invit să se uite la un concurs de culturism feminin; iar dacă vorbim despre fragilitatea sufletului, Micul Prinț este o dovadă vie a fragilității spiritului masculin. Alții caută să plaseze identificarea în zonă sexuală: femeia este mama copiilor noștri. Mă declar și în sensul ăsta nesatisfăcut: fe meia e mai mult decât un incubator!

De fapt, probabil, fiecare și-o definește cum vrea, dar, mai ales, cum poate. Fiindcă este justă ideea conform căreia femeia este ca o vioară, la care poate cânta și un virtuoz și un scripcar, conform propriilor aptitudini. În ceea ce mă privește, mă va fermeca etern printr-o calitate excepțională pe care i-o recunosc: ea este altfel. Mai răbdătoare, mai diplomată, mai plină de tact, mai cumpătată, mai… inexplicabilă. Altfel decât războiala  ori decât simplismul masculin. Iar dacă femeia de lângă voi credeți că nu este așa, cine știe?, poate că nu ați înțeles asta. Încă! Dar, fiți pe pace: nu veți înceta să căutați să înțelegeți. Pentru că nu veți înceta să O căutați. Chiar dacă nu veți reuși niciodată. Chiar dacă ați găsit=o și ați pierdut-o. Chiar dacă ați găsit-o și e lângă voi. Pentru că, de fapt, chiar dacă e lângă voi, rămâne… altfel: mai bună!

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s