Povestea datează, cică, de acum 30-40 de ani. La un Club Femina select, invitate erau Ecaterina Oproiu, Ana Blandiana șli Nina Cassian. Trei femei remarcabile, adică.

Prima vorbește despre emanciparea femeii. Egaliatatea e cuvântul de ordine. Exemple, ironii, spirit caustic. Bine! Femeile din sală aplaudă cu maximă satisfacție.

Urmează Blandiana. Ton blânduios. Femeia cea fragilă, sufletul pământului, spiritul cast prin definiție, superioritatea universală. Public entuziasmat, aplauze frenetice.

În final, Nina Cassian. Discurs inimaginabil: „Le-am ascultat pe antevorbitoarele și prietenele mele. Foarte frumos au vorbit! Din păcate, însă, eu nu sunt așa. Eu sunt o femeie care își așteaptă bărbatul acasă nerăbdătoare să îl spele pe picioare, să îi pregătească mâncarea, să îl privească noaptea în somn, respirând și să se bucure de prezența lângă el în fiecare zi a vieții ei”. Urmarea discursului? Uralele femeilor, cu ochii plini de lacrimi!

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Un răspuns »

  1. c.s. spune:

    e binee…am din fiecare ! :)) Dar pentru barbatul care stie sa interpreteze si sa respecte” spalatul pe picioare” ! Si care sa poata si sa stie „sa spele „si el picioarele femeii de langa el ! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s