Ieri am intrat în posesia dovezii indiscutabile că lumea s-a tâmpit irevocabil. Și una dintre simptomele cele mai clare este feminismul.

Mi-a picat în mână un pliant verzuliu pe care, cu litere albe și galbene, tronează o întrebare care – firesc – sâcâie întreaga omenire: TU CREZI CĂ DUMNEZEU ESTE BĂRBAT SAU FEMEIE?

Excepțional! Carevasăzică, am ajuns împreună la concluzia că Doamne-doamne există, dar… dacă e Doamnă-doamnă? Este extrem de important dacă în ceruri este Tatăl nostru sau Mama noastră! Așadeci, dacă îi începe codul numeric personal cu 1 sau cu 2… În plus, dilema care se naște mai e una: finalul rugăciunii Tatăl nostru – metamorfozat în Mama noastră – n-ar trebui să sune Și ne izbăvește de cea rea? Sau feminismul acceptă primordialitatea feminină exclusiv în zonele pozitive?

Mă ia cu frig când mă gândesc că atunci când turcii băteau la porțile Bizanțului, teologii se certau pe seama sexului îngerilor. La numai câteva ore, unul dintre cele mai puternice și însemneate imperii pe care le-a cunoscut omenirea, avea să dispară definitiv… Parcă dilema asta anticipează cataclisme!

PS: Rămân un admirator al femeilor inteligente, pe care, personal, le consider posesoarele unor calități superioare bărbaților!

Reclame

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

4 răspunsuri »

 1. angelliffer spune:

  Si noi am avut derapajele noastre. La Sinodul I Ecumenic, Niceea, 321 d.Hr, unul dintre punctele in discutie a fost situatia femeii. S-a votat, cu o majoritate nu tocmai zdrobitoare, faptul ca femeia are suflet ca si barbatul!

 2. c spune:

  Rabdare! In ritmul asta, in 2-300 de ani, un sinod similar va decreta ca, totusi, nu barbatul, ci sarpele a adus femeii fructul interzis…

 3. n spune:

  Fara legatura cu subiectul, dar nu raspunzi la telefon.La multi ani, frumosi, voiosi, indragostiti!

 4. c spune:

  Mulțumesc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s