Un studiu recent al New York Times a călcat în picioare o mândrețe de eșafodaj pe care mi-am asamblat opinia despre drumul în viață și teatru. Conform studiului, la baza creativității și a inspirației stau trei elemente.Simplu și concis – trei. O relevă discuțiile cu câțiva lideri ai lumii artistice, deci concluzia nu e tocmai scoasă din pălărie, meritând atenția cuvenită.

Ar fi, așadar, munca, frustrarea și repetiția.

Staaaaai așa! Munca? Era de la sine înțeleasă. Repetarea până la șlefuirea produsului finit? Desigur. Dar, pentru Dumnezeu, FRUSTRAREA??? Adică veninul strâns în ficați, dinții scrâșniți în fața insuccesului, obida în fața bârfei infecte ori a nedreptății?

Am fost mereu conștient de ele, dar niciodată, repet, niciodată, nu le-am considerat elemente ale creativității sau inspirației! Dimportivă, m-am străduit pe cât mi-a stat în putere să le ignor, tratându-le ca pe un balast menit să îmi bruieze existența.

Așa încât, iată-mă în fața unei mari dileme: pornesc la drum reconsiderând tot acel bagaj de frustrări – uși închise în față, înjurături pe la colțuri, cuțite înfipte în spate – pentru a îl face parte a următoarelor construcții, sau mă străduiesc pe mai departe să mă detașez de tot noroiul pe care roțile societății îl aruncă spre pietonul care sunt?

Chiar…

Anunțuri

Despre c

http://www.facebook.com/11februarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s